SZC logo

Dunaújvásosi Szakképzési Centrum

OM kód: 203034/009 | 2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

Intézmény logo

Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Pénziránytű Bázisiskola

Pénziránytű Bázisiskola Program

Pénzügyi Tudás Otthona tanteremben

Kedves Érdeklődők!

A Pénziránytű Alapítvány országos Bázisiskola Programjának keretében országszerte hat iskolában zajlanak a modern, a XXI. századi követelményeknek megfelelő, a diákok pénzügyi tudatosságát fejlesztő foglalkozások.

A Pénziránytű Alapítvány és a Mastercard támogatásának köszönhetően a Pénzügyi Tudás Otthona tantermek ingyenesen várják a régiók általános- és középiskolás diákcsoportjait és tanáraikat.

A Pénziránytű Alapítvány minden évben a tanárok és a diákok számára érdekes és hasznos programokkal, pályázatokkal, versenyekkel színesíti a pénzügyi kultúra fejlesztését célzó tevékenységét, s ennek a munkának eredményeként a 2020/2021-es tanévben elindulhatott a Pénziránytű Bázisiskola Program, amelyet a következő években is folytatunk.

A Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern, magas szakmai színvonalat képviselő, egyben a kor pedagógiai kihívásainak is megfelelő eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye.

A Bázisiskolák jól felszerelt, igényesen kialakított tantermeiben a nyertes intézmények Pénziránytű Alapítvány által felkészített pedagógusai tartanak interaktív, élménypedagógiai módszerekkel és digitális eszközökkel támogatott korosztályonként differenciált pénzügyi foglalkozásokat régiójuk általános- és középiskolás diákcsoportjai számára két témakörben.

Előzetes egyeztetés után 45, illetve 90 perces órákat tartunk, a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium Pénzügyi Tudás Otthona tantermében.

A foglalkozások látogathatók osztályfőnöki órák keretében, egyéb iskolai programok, illetve pályaorientációs napok keretében is. A tananyag beilleszthető a történelem, földrajz, matematika vagy akár az osztályfőnöki órák tanmenetébe.

Az órák előzetes egyeztetés alapján szervezhetők.

Különösen ajánljuk a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára vagy csupán ismeretbővítés céljából. Ez lehet egy kellemes délutáni foglalkozás, vagy akár az osztálykirándulás egyik programja.

A 8. évfolyamosok számára is remek alkalom lehet egy-egy komolyabb téma feldolgozása a második félévben, vagy akár a tanévzárás közeledtével.

Iskolánk Dunaújvárosban, a Római körút 47-49. alatt található.

Amennyiben programunk felkeltette az Önök érdeklődését várjuk mielőbbi megkeresésüket időpont egyeztetés miatt az alábbi elérhetőségeken:

Gloczné Behon Marianna

e-mail: gloczne.behon.marianna@rudas.hu

telefon: +36 70 400-2649

Tanártovábbképzés

A Pénziránytű Alapítvány tanárképzésein 2015 óta több mint 4000 tanár vett részt. Képzéseink célja, hogy módszertani segítséget és szakmai háttérismereteket adjunk mindenkinek, aki tantárgyában (pl. matematika, földrajz, történelem, állampolgári ismeretek, környezetismeret), tanítóként, osztályfőnökként, pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatójaként vagy szakköri keretek között foglalkozik a diákok pénzügyi tudatosságának fejlesztésével.

Képzéseink bemutatása és az aktuális időpontokra való jelentkezés a linkre kattintva érhetők el: link

    Mit rejt a Pénzügyi Tudás Otthona_általános iskola.pdf

Letöltés

    Mit rejt a Pénzügyi Tudás Otthona_középiskola.pdf

Letöltés

    MONEYTOURS.pdf

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Dunaújvásosi Szakképzési Centrum


Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

Telefon: +36 (25) 510 280

E-mail: titkar@rudas.hu

OM azonosító: 203034/009


2024Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium