SZC logo

Dunaújvásosi Szakképzési Centrum

OM kód: 203034/009 | 2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

Intézmény logo

Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. nov. 30.


Kiss Péter

  Színházban voltunk

  Tanáraink ajánlották a lehetőséget, hogy megnézhetjük a Bartók Színházban a Diploma előtt című darabot. Bevalljuk, nem sűrűn járunk színházba, de most – úgy éreztük – ez jó alkalom lenne arra, hogy műveltségbeli hiányosságaink egy részét pótoljuk.

  Színházban voltunk

  Annál is inkább, mert megtudtuk, hogy egy Oscar-díjas film alapján készült a forgatókönyv, a film pedig a 60-as években nagyon népszerű volt.

  Így aztán a Rudas …… tanulója megérkezett vasárnap este a színházhoz, ahol kiderült, hogy szerepelhetünk is, ugyanis mi leszünk a „bulizó tömeg”. Furcsa érzés volt a színpadon jönni-menni, miközben a nézőtéren ülők figyeltek bennünket, de nem volt rossz, sőt!

  Az előadás témája meghökkentő volt: egy nagy jövő előtt álló, az egyemet kezdő fiú viszonyba keveredik a szülei baráti köréhez tartozó család nő tagjával. Nem azért volt furcsa a téma, mert nem hallottunk még ilyenről, na de a 60-as években??? Ezt nem hittük volna.

  Aztán megbizonyosodhattunk arról, hogy bizony hiába nagyon távol van tőlünk a 60-as évek világa, de az akkori fiatalok is hasonló problémákkal küszködtek, mint a maiak: a kiábrándultsággal, a céltalansággal és a határozatlanságukkal.

  Féltünk, hogy egy kissé unalmas, komoly darabot fogunk látni, ehhez képest élveztük minden percét, és ez a színészeknek is köszönhető.

  Ki ne örülne, ha Dobó Katát láthatja a színpadon? Nemcsak azért, mert csodásan szép nő, hanem azért is, mert nagyszerű színész, aki tud csábító démon és csalódott, megalázott nő is lenni.

  Kiemelkedően alakította Benjamint Csiby Gergely. A kezdetben kiábrándult, teszetosza fiatalember az érett nővel való viszonyban sem talál még magára; az hozza meg számára az élet értelmét, amikor igazán szerelmes lesz – a szeretője lányába. A helyzet kétségtelenül bizarr, de az élet bizony produkál bizarr helyzeteket, és azok mindig megoldódnak valahogy. Most is így történt.

  Jó előadás, jó színészek – menjetek színházba!!

   

  Rudas 11. D

  GALÉRIA

  Színház 2023

  szinhaz_2023_01.jpg
  szinhaz_2023_02.jpg
  szinhaz_2023_03.jpeg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Tisztelt Partnereink! Kedves Szülők!

  Tisztelt Partnereink! Kedves Szülők!

  A Rudas-alapítvány szívesen fogadja adójuk 1%-át, s örülünk minden felajánlásnak, amely a diákok magas szintű oktatását és nevelését szolgálja, valamint anyagilag támogatja a tanulóink számára szervezett szabadidős programjainkat.

  2024. febr. 28.


  Kiss Péter

  Pályaorientációs programdömping iskolánkban a Szakmák Napján

  Pályaorientációs programdömping iskolánkban a Szakmák Napján

  2024. február 22-én nyolcadik alkalommal rendeztük meg a Szakmák Napja programunkat, mely ebben a tanévben egész napos pályaorientációs rendezvénnyé változott.

  2024. febr. 23.


  Kiss Péter

  Ki mit tud?

  Ki mit tud?

  Február 13-án hagyományteremtő jelleggel rendeztük meg iskolánk tornatermében a „Ki mit tud?” tehetségkutató versenyt.

  2024. febr. 15.


  Kiss Péter


  Partnereink

  SZC logo

  Dunaújvásosi Szakképzési Centrum


  Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium

  2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.

  Telefon: +36 (25) 510 280

  E-mail: titkar@rudas.hu

  OM azonosító: 203034/009


  2024Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium