Pénziránytű Bázisiskola

Pénziránytű Bázisiskola Program

Pénzügyi Tudás Otthona tanteremben

Kedves Érdeklődők!

 

A Pénziránytű Alapítvány ebben a tanévben indította útjára országos Bázisiskola Programját, melynek keretében országszerte hat iskolában kezdődtek meg a modern, a XXI. századi követelményeknek megfelelő, a diákok pénzügyi tudatosságát fejlesztő foglalkozások. A Pénziránytű Alapítvány és a Mastercard támogatásának köszönhetően a Pénzügyi Tudás Otthona tantermek ingyenesen várják a régiók általános- és középiskolás diákcsoportjait és tanáraikat.

A Pénziránytű Alapítványt a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség és a Diákhitel Zrt. hozta létre 2008-ban, abból a célból, hogy a magyar lakosság pénzügyi tudatosságát fejlessze.

A Pénziránytű Alapítvány minden évben a tanárok és a diákok számára érdekes és hasznos programokkal, pályázatokkal, versenyekkel színesíti a pénzügyi kultúra fejlesztését célzó tevékenységét, s ennek a munkának eredményeként a 2020/2021-es tanévben elindulhatott a Pénziránytű Bázisiskola Program, amelyet a következő években és folytatunk.

A Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern, magas szakmai színvonalat képviselő, egyben a kor pedagógiai kihívásainak is megfelelő eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye. A Bázisiskolák jól felszerelt, igényesen kialakított tantermeiben a nyertes intézmények Pénziránytű Alapítvány által felkészített pedagógusai tartanak interaktív, élménypedagógiai módszerekkel és digitális eszközökkel támogatott korosztályonként differenciált pénzügyi foglalkozásokat régiójuk általános- és középiskolás diákcsoportjai számára két témakörben.

Témaköreink: 1. Pénzügyi tervezés, családi költségvetés készítése

 2. Korszerű pénzkezelés

 

A fenti két témakörben előzetes egyeztetés után 45, illetve 90 perces órákat tartunk, a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium Pénzügyi Tudás Otthona tantermében.

A foglalkozások látogathatók osztályfőnöki órák keretében, egyéb iskolai programok, illetve pályaorientációs napok keretében is.

A tananyag beilleszthető a történelem, földrajz, matematika vagy akár az osztályfőnöki órák tanmenetébe.

Az órák előzetes egyeztetés alapján szervezhetők.

Különösen ajánljuk a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára vagy csupán ismeretbővítés céljából. Ez lehet egy kellemes délutáni foglalkozás, vagy akár az osztálykirándulás egyik programja.

A 8. évfolyamosok számára is remek alkalom lehet egy-egy komolyabb téma feldolgozása a második félévben, vagy akár a tanévzárás közeledtével.

Iskolánk Dunaújvárosban, a Római körút 47-49. alatt található.

 

Amennyiben programunk felkeltette az Önök érdeklődését várjuk mielőbbi megkeresésüket időpont egyeztetés miatt az alábbi elérhetőségen:

Bencs Bernadette

e-mail: bencs.bernadette@rudas.hu

telefon: +36/30/4877787

 

A tervezhetőség és az időpont ütközések elkerülése miatt kérjük, hogy jelezzék felénk, hogy igényt tartanak-e a foglalkozásra, és kb. mikor.

Időpontot foglalása az alábbi felületen lehetséges:

 

TÖLTSÜNK EGYÜTT EGY ÉLMÉNYDÚS, TARTALMAS TANÓRÁT!

 

ÚJ LEHETŐSÉGEK A PÉNZÜGYI NEVELÉSBEN KÉPZÉS SZAKKÉPZÉSBEN OKTATÓKNAK 2022. június 7., 27.

részletek a mellékletben!

 

 

 

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék