A Rudas újra külföldön az Erasmus +-szal

2022. június 20.
Hosszú idő után újra külföldre készülnek a Rudas iskola tanulói és oktatói. A korábbi években a Tempus Közalapítvány által kiírt és megnyert Erasmus+ mobilitási pályázatoknak köszönhetően idén Prágába és Milánóba utazhat 18-18 diák és 2-2 fő kísérő oktató, továbbá tanári mobilitásban vesz részt 5-5 fő oktató. A tanulók az összefüggő nyári gyakorlat keretében tudnak 4 hetet eltölteni ágazataiknak megfelelő cégeknél sport, ügyvitel és turisztika területeken.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a tanulókat tanulmányi eredményeik, nyelvtudásuk, motiváltságuk alapján választjuk ki, majd egy rövid táborozás során az iskolában tartunk számukra felkészítést közösségépítés és a célország kultúrájának megismerése céljából.

Idén először Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Gloczné Behon Marianna, iskolánk szakmai és általános igazgató-helyettese valamint Matussné Füleki Hella, az intézmény projektkoordinátora előzetes látogatást tettek a két városban, melyek során a szervező cégek vezetőivel találkoztak, továbbá betekintést nyerhettek néhány gyakorlatot lebonyolító céghez is. E látogatások során sportegyesületeket, szállodákat, irodaegységeket ismerhettek meg és a tanulók leendő szálláshelyein is járva megbizonyosodtak arról, hogy a diákok a 4 hét során európai színvonalú körülmények között fogják tölteni gyakorlatukat a kinn tartózkodás ideje alatt.

Az iskolában a korábbi évek alatt megvalósult mobilitási tevékenységek során készült képekből tablókat készítettek, amelyekre méltán lehet büszke az iskola közössége. A korábbi két milánói, két bécsi és egy barcelonai mobilitás közösségi élményeit a kiállított tablókon minden nap láthatják a rudasos diákok, pedagógusok egyaránt, ami tovább motiválja őket az Erasmus+ pályázatokban való részvételre.

Erasmus+ tablók a korábbi évek mobilitásairól Erasmus+ tablók a korábbi évek mobilitásairól

Látogatás az olasz Shall we go project consult cégnél, a képen balról jobbra: Tarik, Pocsainé Varga Veronika, Gloczné Behon Marianna, Priscilla Cassetti, Matussné Füleki Hella  Látogatás az olasz Shall we go project consult cégnél, a képen balról jobbra: Tarik, Pocsainé Varga Veronika, Gloczné Behon Marianna, Priscilla Cassetti, Matussné Füleki Hella

Mustafa Senterzi, Matussné Füleki Hella, Gloczné Behon Marianna, Mahmu Mustafa Senterzi, Matussné Füleki Hella, Gloczné Behon Marianna, Mahmu

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék