Posztumusz elismerés Oláh Jánosnénak

2022. május 24.
Oláh Jánosné a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium nyugalmazott igazgatója volt 1975-től nyugdíjba vonulásáig.

2022. május 19-én posztumusz „Dunaújváros Ifjúságáért” díjban részesült. Oláh Jánosné Marika oktatói-vezetői tevékenységét már több díjjal is elismerték. A mostani kitüntetés azonban különösen kedves lett volna számára, mert életét az ifjúságnak szentelte.

Tevékenysége példaértékű volt a rudasos tanárok számára, mert vezetőként mindig volt ideje a diákok problémáit meghallgatni, együtt megoldást keresni azokra. Motiválta az osztályfőnököket arra, hogy diákjaiknak szervezzenek szabadidős programokat, keltsék fel érdeklődésüket a szakmán túli területeken is. Szakmai tanárként több ifjúságnak szóló programot is kezdeményezett, vitt véghez. Ebből a legkiemelkedőbb N+1 Bt, ahol a diákok élesben próbálhatták ki, hogy kell működtetni egy vállalkozást, milyen feladatai vannak a vállalkozóknak.

A legnagyobb elismerés mindig az, amikor nemcsak a szakma emlékezik meg egy kiváló tanárról, hanem a diákok is minden egyes találkozáskor szóba hozzák emlékeiket a kollégával kapcsolatban. Oláh Jánosné, Marika ilyen pedagógus volt.

Alkotói munkássága ma is példaértékű a rudasos tanárok számára.

Kitüntetéséhez gratulálunk családjának!

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék