Digitális Témahét a Rudasban

2022. április 13.
Iskolánkban idén is saját szervezésű programokkal valósítottuk meg a Digitális Témahetet.
Kedden a 9. D informatikus tanulói látogatást tettek a DSZC Digitális Alkotóműhelyébe. Megismerkedtek a 3D nyomtatás és a lézergravírozás lehetőségeivel, valamint kollégáim, Major Sándor és Nyéki István vezetésével LEGO robotokat is építettek, programoztak.

A kollégáink közötti tudásmegosztás jegyében kedden délután az új digitális eszköz (egy profi érintőképernyős megjelenítő, beépített számítógéppel) használatába vezette be Kiss Péter rendszergazda a tantestület érdeklődő tagjait.

Iskolánkban szerdán és csütörtökön a 10. D-s informatikus palánták Arduino-s projektjeit láthattuk. A diákok kezdetben félénken, majd felbátorodva már egészen profi bemutatásokat tartottak.

A rendezvény keretében 11. D osztályos diákok a képszerkesztésről és a videóvágásról tartottak előadást kortársaiknak.

Keddtől péntekig vadászhattak számítógép alkatrészekre QR kódok formájában diákjaink, valamint a „Digitális oktatás szépségei” témában saját készítésű mémeket is beküldhettek.

A hét folyamán digitális kultúra és osztályfőnöki óra keretében kisfilmekkel hívtuk fel a diákok figyelmét a biztonságos Internethasználatra.

A témahét csütörtöki napján pedig egy igazán nagyszabású „Szakmák Napja” rendezvényen vett részt az iskola összes tanulója.

Ismét sikeres programon vagyunk túl, és kollégáimmal már ötleteink is vannak a jövő évi megvalósításhoz.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék