MEGKAPTUK A DUNAÚJVÁROS KENYERE TÁMOGATÁST!

2022. április 7.
Átadták a Széchenyi Pékség által kezdeményezett, s a város lakosságának támogatását élvező akcióból befolyt összeget.

A támogatást városunk polgármestere, Pintér Tamás, valamint a Pékség kereskedelmi igazgatója, Róka Sándor adta át iskolánk Rudas-alapítványának.

Nagyné Fauszt Csilla nevelési és közismereti igazgatóhelyettes elmondta, hogy nagy örömmel fogadja az intézmény az anyagi támogatást, mert minden ágazati képzéshez - a kötelező tananyag teljesítésen túl is - hozzá tudnak járulni a minőségi oktatási tevékenységhez. A „Dunaújváros Kenyere” árából befolyt összeget - a 416.800 Ft-ot - az Önkormányzat ötszázezer forintra egészítette ki. Ezt a támogatást iskolánk szakmai fejlesztéséhez kívánjuk felhasználni.

A Rudas Iskolának fontos a tehetséggondozás, mely kapcsán Orbán Mária gyakorlatioktatás-vezető kiemelte, hogy a 2022. április 07-én hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Szakmák Napja az iskola valamennyi tanulóját érinti. Ezen a napon ágazati képzésünkhöz igazodva 40 vendég hozza a szakmát az iskola falai közé, s több mint 55 előadás hangzik el. Hangsúlyozta, hogy a felsőoktatás és a munka világából érkező vendégek ágazati témájú előadásokat, interaktív és gyakorlati foglalkozásokat tartanak a diákoknak.

Hozzáfűzte: Büszkeséggel tölt el bennünket az, hogy kilenc volt tanítványunk is az előadók között van, akik napjainkra szakmájuk sikeres művelőivé váltak.

Bízunk abban, hogy ez a rendezvényünk is hozzájárul ahhoz, hogy megerősítse a nálunk tanuló diákokat pályaválasztásukban, valamint tovább motiválja őket a szakmai irányú elköteleződésre a munkában és a továbbtanulásban.

Köszönjük szponzorainknak és a város lakóinak a támogatást.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék