Verseny az energiatudatosság jegyében a Dunaújvárosi Egyetemen

2022. március 31.
Technikum lévén nemcsak a szakmai jellegű megmérettetéseken vesznek részt tanulóink, hanem a közismereti versenyek aktív szereplői is vagyunk évről évre. Ennek jegyében neveznek be diákjaink a különböző témájú földrajz versenyekre is.

Március 25-én az „Egyetlen Föld van az élő bolygón” c. projekt keretében a Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítvány szervezésében zajlott az a verseny, amelyre három négyfős csapatunk jelentkezett.

A résztvevők a 10. b (tagjai: Darabos Kevin, Fridrich Levente, Strasszer Hanna, Szentimrey Anna), valamint a 10. d osztály tanulói voltak (tagjai: Oláh Petra, Junger Valter, Hoffmann Vajk, Grabecz Bence, Borbély Zoltán, Kanderka Máté, Karceva Martin, Horváth Armand).

Az előre kiadott feladat prezentációkészítés volt: Mit jelent neked az energiatudatosság? témakörben. Az otthoni csapatmunka után a meggyőző beszéd előadása következett öt percben, mely keretében arról kellett „Energiafaló Zénót” meggyőzni, hogy takarékoskodjon a természeti erőforrásokkal, s ne pazarolja az energiát!

Intézményünk csapatai becsülettel helytálltak a feladatok megoldásában, s tapasztalatokat gyűjtöttek a versenyzés terén. Gratulálunk az „Energiabomázók és energiabombanők” (a 10. b osztály) csapatnak, akik a hatodik helyet szerezték meg a versenyben.

Köszönjük a felkészítést Horváth Csaba és Major Sándor tanár úrnak.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék