A papír körforgása

2021. december 8.
A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum egyik tagintézménye, a Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium mindig szívesen kapcsolódik olyan kezdeményezésekhez, melyek célja a környezetünk megóvása vagy éppen a környezettudatosság erősítése. A környezetünkért, Földünkért való tenni akarás lebegett a szemünk előtt, amikor csatlakoztunk a dunaújvárosi Hamburger Hungária Kft. felhívásához. Ez a kizárólag újrahasznosított papírnyersanyagot feldolgozó cég folyamatosan keresi annak lehetőségét, hogy a fiatal generáció figyelmét a környezettudatosságra irányítsa. Ennek jegyében szervezték „A PAPÍR KÖRFORGÁSA” elnevezésű kampányukat, melynek most intézményünk is részese lett.

A kampány részeként vállaltuk, hogy kollégiumi csoportjainkban és iskolai osztályainkban megnézzük a papírgyártásról készített PowerPoint ismertetőt, ill. a népszerű influencer, Attis (YouTube-Tanulom Magam csatorna) által forgatott kisfilmet, melyben a diákok számára közérthető módon, informatívan járja körbe a hulladék-újrahasznosítás témáját.

A „Rudas” eddig is igyekezett már bekapcsolódni a szelektív hulladékgyűjtésbe (a kollégiumban nagy mennyiségben keletkezik műanyagpalack-hulladék, ezt már 2. éve külön gyűjtjük), s most a Hamburger Hungária Kft.-től kapott szelektív gyűjtőkkel a papírhulladékot is jó helyre tudjuk elhelyezni.

Bízunk benne, hogy szelektív gyűjtésünkkel és az új ismeretekkel is erősíteni tudjuk az iskolás korosztály ÖKO-tudatosságát!

Iskolánk részéről Szemenyei István igazgató úr, Nagyné Fauszt Csilla igazgatóhelyettes és a kollégiumi munkaközösség vezetője, Kincsesné Zavodnyik Júlia vette át a Hamburger Hungária Kft. ajándékát, az újrahasznosított papírból készült székeket, szelektív gyűjtőket és a papír újrahasznosítását bemutató transzparenseket. A program iskolai gondozója Haász Marianna nevelőtanár.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék