iTea és környezetvédelem

2021. december 8.
A Rudas iskolában a mindenkori informatika ágazatos tanulók több közösségszervező délutánt is tartottak.

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg alakuló (ahogy egy informatikus mondaná: nulladik) informatikai teadélutánját a 10. d osztály Major Sándor osztályfőnök koordinálása mellett. Az eseménynek az iTea nevet adták, ami az IT és tea szavak angolos ejtésével kacsintás a híres infomatikai világcég termékelnevezési szokása felé.

Iskolánk kiemelten fontosnak tartja a tanórán kívüli értékteremtő foglalkozásokat. Az eseménynek a kollégium sportszobája adott otthont, ahol a diákokat jó minőségű sportszerek (billiárd, asztalitenisz, csocsó) várták egy igényesen felújított teremben.

A további alkalmakon szakmai előadókat is terveznek meghívni. Ezekre az összejövetelekre az iskola többi informatikát tanuló diákját is szeretettel várják a "tízdések”. (a logó Radványi Bence 10. d osztályos tanuló munkája) 

A 10. d osztály köztudottan nagy környezetvédő. Ennek apropóján szervezték meg az elemgyűjtő napot. Az iskolaközösség minden tagjának lehetőséget adtak, hogy az elhasznált elemeket külön gyűjtőben helyezhessék el. Az osztályok között hirdetett versenyben összesen 22 kg elem gyűlt össze. Természtesen a legaktívabb –versenyen kívül- a szervező, 10. d osztály volt.

A 9. a, a 9. d, a 11. a, a 11. d osztály élt a lehetőséggel, de a legtöbb elemet a 11. b, a 10. b, az 5/13. sd osztály hozta be a hulladéktárolóba.

Abszolút győztes, közel 6 kg használt elem gyűjtésével a 11. c osztály.

Az akciót tavasszal megismételjük!

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék