Gazdagodni jó!

2021. november 26.
Örömünkre szolgált, hogy az elmúlt év online versenye után ez év novemberében megtarthattuk intézményünkben a „Gazdagodni jó!” vetélkedőt az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai számára.

Célunk az volt, hogy a gazdasági környezetük iránt érdeklődő, kreatív gyerekeknek játékos formájú csapatverseny keretében adjunk lehetőséget ismereteik alkalmazására.

 

A verseny két részből állt: a versenyt megelőző otthoni és a helyszínen megoldandó feladatokból. Az Otthoni feladat egy „elképzelt iskolai büfé” bemutatása volt. A következő szempontokra kellett figyelnie a csapatoknak: név, arculat (logó, mottó, szlogen), termékkínálat. A helyszínen megoldandó feladatok a korszerű pénzkezelés témaköréhez kapcsolódtak.

 

A vetélkedőn 7 csapat 21 tanulója vett részt. A gazdasági, informatikai, matematikai kérdések közé játékosan becsempésztünk a pénzkezeléssel kapcsolatos feladatokat is.

 

Az első helyezett csapat a „Nagymenők”, a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolából.

 

A második helyezett csapat a „Z-Generáció”, a Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményből.

 

A harmadik helyezett csapat a „Mazsol-e”, a Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolából.

 

Különdíjat kapott az egészséges élelmiszer eladásáért Krizsán Krisztina, a Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulója.

 

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Romfáné Szikszai Katalin

munkaközösség-vezető

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék