A tizenegyedik „gpsz”

2021. november 16.
Iskolánk közösségének fontos, hogy a pályaválasztás előtt álló diákoknak bemutassa az ágazati képzésben rejlő lehetőségeket, ízelítőt adjon az egyes szakmai képzésekből, ugyanakkor lehetőséget arra, hogy ők is bemutassák már meglévő ismereteiket.

A héten az Informatika munkaközösség tizenegyedik alkalommal rendezte meg elhunyt informatika szakos kollégánk, rendszergazdánk – Glocz Pál – emlékére a „gpsz” Informatikai Csapatversenyt.

 

A tavalyi online verseny után idén végre ismét személyes részvétellel tudtuk lebonyolítani rendezvényünket, amelyre – legnagyobb örömünkre – a városi és városkörnyéki általános iskolákból tíz csapat jelentkezett, hatodiktól nyolcadik osztályig.

 

A versenyzőknek szövegszerkesztési, táblázat-kezelési, algoritmizálási tudásukat, programozói készségeiket és általános informatikai tájékozottságukat mértük fel.

 

A verseny jó hangulatban telt és szoros eredményt hozott. Minden csapat kitett magáért.

A verseny első három helyezettje:

 

  1. hely: Szánalom Banda (Széchenyi István Gimnázium és Kollégium, Dunaújváros csapata)
  2. hely: Úgysem nyerünk (Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézet Dunaújváros csapata)
  3. hely: Golden boys (Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola csapata)

 

Reméljük, a versenyzők köre a következő években tovább bővül, s informatika iránti érdeklődésük rendezvényünk által is még erősebb lesz.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék