ADY/PETŐFI Beavató színházi előadás, rendhagyó irodalomóra

2021. október 18.
2021. október 13-án iskolánkban Tanteremszínházi programon és az ahhoz kapcsolódó rendhagyó irodalomórán vettek rész a 11. d és a 12. c osztály tanulói. Az előadás témája Ady Endre és Petőfi Sándor életműve, másképp!

Az előadás rendezője Scherer Péter nem akarja mindenáron megszerettetni a két világhírű költőt, nem ismeretterjesztést végez, és pláne nem „rendhagyó irodalomóra” címén száraz és oktató jellegű irodalomtörténet- és műismertetés zajlik, hanem a cél: megérteni és megértetni a két embert, az ő művészi motivációikat.

Naponta találkozhatunk a diákok körében azzal a vélekedéssel, hogy mindenki, aki a tankönyvekben szerepel, csak egy távoli, piedesztál álló hős lehetett, s el sem tudják képzelni, hogy milyen problémákkal, emberi gyarlóságokkal, hétköznapi drámákkal volt az ő életük is teli. Ezért kihagyhatatlan lehetőség beszélgetni Petőfi vágyairól vagy éppen szerelmi csalódásairól, Ady betegségeiről vagy pénz gondjairól a két zseniális színész Katona László és Kovács Krisztián előadásában, akik emberi közelségbe hozták a két költőt diákjaink számára, így talán a művekre is másképpen néznek majd a leendő érettségizők.

Katona László és Kovács Krisztián izgalmas színészi játékát követően egy kötetlen beszélgetésre került sor Bognár Péter kortárs költő moderálásában az előadásokon látottakról. Tanulóinkat megérintette az előadás: bátran kérdeztek, érdeklődtek a látottakról, és egy kellemes, jó hangulatú beszélgetés alakult ki.

Diákjaink izgatottan várják a következő színházi élményt :)

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék