Pénz, pénz, pénz…

2021. szeptember 30.
A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben útjára indított országos Bázisiskolai Program keretében iskolánk - a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium - Pénziránytű Bázisiskolaként az elsők között kapta meg a Pénziránytű Alapítvány kuponjait és foglalhatott időpontot a MoneyGo élménytúrára.

Az UrbanGo-val közösen kialakított MoneyGo szabadtéri kincsvadász túra a mindennapi pénzügyi döntések világába vezette el az érdeklődőket. A MoneyGo nevű szabadtéri kincskereső játék ötvözte a szabadulószobák izgalmas feladatait a sétálás örömével és a tanulás

figyelemre, a csomagban kapott információs kártyákra és – természetesen – kreativitásra. Ha a csapat valahol elakadt, akkor igénybe lehetett venni telefonos segítségeket is.

 

A kalandtúra során nemcsak a játékosok tudása fejlődött, de problémamegoldó képességük is, valamint a hasznosságával.

 

Szeptember 23-án 41 diák 3 kísérőtanárral vett részt a fővárosi programon.

 

A kincskeresés során a diákok 7 fős csapatokban fedezték fel a Várnegyedet úgy, hogy a helyszínekhez kapcsolódó pénzügyi rejtvényeket kellett megoldaniuk.

 

Egy térkép segítségével a csapatok állomásról állomásra haladtak a Budai Vár környékén, és mindenhol megoldottak egy-egy érdekes feladatot, izgalmas rejtvényt. Ebben a játékosok segítségére volt egy jól elkészített mobilapplikáció és egy csomag is, amit a kezdéskor kaptak meg.

 

A feladatok megoldásához nemcsak általános pénzügyi ismeretekre volt szükség, hanem a csapattagok együttes munkájára is.

 

Bár néhány csapat eltévedt, s jóval több kilométert ment a tervezettnél, élménnyel gazdagodva tértek haza tanulóink. Bízunk abban, hogy lesz lehetőségünk hasznosítani az itt szerzett ismereteket, s további csapatokat vihetünk a MoneyGo élménytúrára.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék