Barcelonai disszemináció

2019. október 11.
A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma több éve sikeresen pályázik a Tempus Közalapítvány Erasmus és Erasmus+ programjaira, melyek segítségével tizedik évfolyamos tanulók 140 órás összefüggő nyári szakmai gyakorlatukat külföldön teljesítik a legkülönbözőbb cégeknél.

Először Gloczné Behon Marianna szakmai igazgatóhelyettes röviden ismertette a jelenlévőkkel a programot, beszélt a szervezőkről és a munkahelyekről. Mint elmondta, az itt töltött idő nagymértékben segítette a diákok külföldön történő nyelvgyakorlását, tapasztalatszerzését, és óriási jelentőséggel bír a munkaerő-piacon történő jövőbeni helytállásukban.

Idén nyáron összesen 24 diák utazott Barcelonába az őket kísérő pedagógusokkal.

Az ügyvitel, sport és turisztika ágazatos tanulók a program és a spanyol Bamos összekötő cég segítségével kiváló munkahelyeken szerezhettek tapasztalatot a korábban itthon megszerzett szakmai tudásukhoz.

Az Erasmus+ program idei lezárásaként a tanulók képes összefoglalókon keresztül élménybeszámolót tartottak az iskola 10. és 11. évfolyamos diákjai és tanárai számára. A diákok csoportokban történő előadásain keresztül betekintést nyerhettek a résztvevők abba, milyen szakmai munkatevékenységeket végeztek el, milyen szabadidős programokon vettek részt a kiutazott tanulók.

A Carissa cég által biztosított piros egyenpólókban különleges közösség alakult ki a csoport tagjaiból, amely visszaköszönt a kint készült képek hangulatán is.

A jelenlévő diákok azzal a tudattal hallgathatták végig az előadásokat, hogy 2020 nyarán 18 diák indul Milánóba, s talán szerencséjük lesz a kiutazók között lenni nekik is.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék