Bemutatkozik a Cisco Hálózati Akadémia

A Cisco Hálózati Akadémia (Cisco Networking Academy) 1997-es alapítása után 1999-ben kezdte meg működését Magyarországon. Célja az általános hálózati informatikai ismeretek és azon belül a Cisco technológiai tudás minél szélesebb körű terjesztése az oktatás minden szintjén és formájában (közoktatás, szakképzés, felnőttképzés és felsőoktatás valamint iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli nappali képzés és távoktatás).  Az akadémiai tananyagok teljes mértékben összhangban vannak a 2013 szeptemberében bevezetett új OKJ és szakképzési kerettantervek követelményeivel.

A NetAcad néven is emlegetett Cisco Hálózati Akadémia önkéntes alapon szerveződő közösség. Tagjai azok az oktatási intézmények és non-profit szervezetek, amelyek arra vállalkoznak, hogy a Cisco által kifejlesztett  elektronikus tananyagokat egységes eLearning környezetben, saját oktatási rendszerükbe integrálva oktatják, az iparágban használt legújabb hálózati eszközök felhasználásával.

Ma már 165 ország tízezernél is több akadémiáján 1.000.000-nál is több hallgató tanulja a különböző tananyagokat.

Milyen előnyöket nyújt a Cisco Hálózati Akadémia?

Az akadémiai program legfőbb értékei  az elektronikus oktatási tananyagok. A Cisco Hálózati Akadémiák által használt számos tananyag közül az alábbiak a legjelentősebbek:

  • IT Essentials
  • CCNA

A fenti tananyagok segítségével az intézmény olyan ismereteket tud nyújtani a saját diákjai, hallgatói számára, ami egyébként az oktatási piacon csak sok százezer forintos tanfolyamokon szerezhető meg. Az egységes gyakorlati környezet kialakításához is segítséget nyújt a Cisco Hálózati Akadémia. Az eszközöket és berendezéseket a piaci ár töredékéért szerezhetik be az intézmények.

Az IT Essentials: PC hardver és software tananyag számítógépes alapismeretekről ad áttekintést, valamint belépő szintű ismereteket biztosít technikusi munkakörök betöltéséhez és magyar nyelven is elérhető.

A lokalizált formában szintén elérhető CCNA tananyag az alapoktól építkezve nyújt általános hálózati informatikai ismereteket és gyakorlati készségeket.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék