Karácsony előtti „őrület” a Rudasban

2018. december 21.
Az év utolsó hete minden intézményben már a családi ünnepre, a karácsonyra való ráhangolódást jelenti.

Nekünk nem elég, hogy feszített a tempó, igyekszik a tanár minél több dolgozatot íratni „még így a szünet előtt…!”, a diákok pedig próbálnak minél többről „ellógni”…, a Rudasban még ez sem elég….jöhet az Ezüst Napok, valamint a Rudas-hét!

A meghitt hangulatból nem hiányozhat a girland, a fenyőillat, a csillogó gömbök, a mécsesek lángja, a stúdióból kihallatszó Christmas dallamok. Lassan karácsonyi vásártérré válik az aula, a standokon kínálják a különböző portékákat: az angyalkás szappant, az omlós mézeskalácsot, az édes csokoládét, az ízletes süteményt.

Az igazi vásári hangulatot viszont az fogja jelenteni, amikor az iskolahétre készülő pártok elkezdik berendezni a párttanyákat, s programjaikkal „bombázzák” a diáktársakat.

A vetélkedő pártok programajánlatait a kortesfilmek juttatták el a választókhoz. Nem véletlen, hogy az idén a négy induló párt a filmjét a Dózsa Mozicentrumban vetíthette le. A helyszín alkalmat adott arra is, hogy volt tanítványunk, Erdős Viola felléphessen, s nosztalgiázhassunk még az 1995-ös Rudas-heti pártfilmek levetítésével is. A délután is bővelkedett programokban: készíthettünk karácsonyi asztaldíszt, szalvétaképet, kopogtatót, mécsest. A nap megkoronázása pedig az esti jégdisco volt.

A szerda volt a csúcsrajáratás, amikor az intézmény minden szegletében program várta az érdeklődőket. Volt szabadulószoba, szkanderbajnokság a tanárokkal, vetélkedhettek négyen négy ellen, természetesen a tanárok a diákokkal külön is, kitalálhattuk a kártyatrükköket, s persze buli…buli….buli a párttanyákon, lanparty, póker, activity, pingpong….

Azonban csütörtökön mérte össze igazán erejét a négy induló párt: a Bad Blood, a #rudaAs, a Lebeghecc és az /Code, melyből a Lebeghecc került ki győztesen. Ez a nap a „Leghosszabb éjszakával” ér véget, ahol a legnépszerűbb programokat jelenti a társasjáték, az éjszakai focibajnokság, a tanár-diák röplabdamérkőzés és a Spartan-bemutató.

A hetet a pénteki osztály- és iskolakarácsony zárja.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék