AZ EUROSKILLSEN JÁRTUNK

2018. október 3.
De mi is ez?

Az EuroSkills a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága, a szaktudás és a legújabb készségfejlesztések látványos előmozdítása Európában.

Hazánkban első alkalommal rendezték meg ezt a megmérettetést szeptember 26-28. között Budapesten, amelyből a nettó versenyidő 14-18 óra volt. Mint megtudtuk a magyar csapat 27 szakmában indult a bajnokságon, amely az eddig valaha volt legnagyobb hazai csapatlétszám. A versenyszámok között vannak egyéni versenyek, valamint csapatversenyek (pl.: informatikai rendszerüzemeltető, mechatronika). A versenyzők korhatára a verseny évében betöltött 25 év, a hivatalos nyelve az angol.

A Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából 49 fővel volt szerencsénk betekintést nyerni a rendezvénybe. Bár városunkból nem volt versenyző, mégis megcsodáltuk a versenyzők által készített remek alkotásokat, a szakmai csodákat, drukkoltunk a versenyző fiataloknak. Lenyűgöztek minket a robotok, a virágkötészeti alkotások, a fodrászok által készített frizurák, az autócsodák, a 3D-s nyomtatók, a gyors szakácskezek, informatikai programozók. A délelőtt folyamán ügyvitelis diákjaink számba vehették a rendezvényszervezés főbb területeit, az informatikusok a többféle robot programozását és a virtuális valóság felhasználásait tekinthették meg.

Bízunk benne, hogy az itt látottak ösztönzőleg hatottak a pályát választók számára. A lehetőség adva van, éljetek vele, tanuljatok, válasszatok olyan szakmákat, amelyekben kiteljesedhettek.

Ezúton köszönjük a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarának, hogy megszervezte a rendezvény meglátogatását.

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék