A nyári szakmai gyakorlatról

2018. szeptember 18.
A nyár nem múlhat el a Rudasban szakmai gyakorlat nélkül. Így történt ez a 2017/2018-as tanév befejeztével is, hiszen 56 szervezetnél 121 fő kezdte meg kötelezően előírt négyhetes szakmai gyakorlatát.

A tizedik évfolyamon a sport, a turisztika és az ügyvitel ágazatos diákok 51 fővel ismerkedtek a munka világával, a különböző munkafolyamatokkal, hasznosították az év közben megszerzett szakmai ismereteket. Külön öröm volt számunkra, hogy közülük az Erasmus+ pályázat keretén belül 18-an Bécsben tölthették ezt az időt, hasznosítva és továbbfejlesztve idegen nyelvi tudásukat.

A tizenegyedik évfolyamon a sport, az ügyvitel és az informatika ágazatos diákok 63 fővel vágtak neki ennek az egy hónapnak. Felsorolni is hosszú lenne azokat a munkafolyamatokat, melyeket a mindennapokban végeztek tanítványaink. A gyakorlatvezetők visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy elégedettek voltak tanulóink szakmai felkészültségével, tisztességes munkavégzésével.

A gyakorlatosok napi hét órában húsz munkanapon keresztül aktív munkavállalókká váltak, mélyítették és gyarapították az ágazati képzésnek megfelelő ismereteiket, mindennapi munkafolyamatokat sajátítottak el a különböző szervezeteknél.

Köszönöm kollégáim egész éves szakmai oktató munkáját, valamint tanulóink lelkiismeretes, munkavégzését, mellyel hozzájárultak a Rudas hírnevének megőrzéséhez.

Jó tanévet, tartalmas elméleti és gyakorlati órákat kívánok a jövő évi szakmai gyakorlat megkezdéséig.

Orbán Mária

gyakorlatioktatás-vezető

Dunaújvárosi SZC

RUDAS

Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

2400 Dunaújváros, Római körút 47-49.
titkar@rudas.hu
Porta: +36-25/510-280 4-es mellék
Iskolatitkár: +36-25/510-280 1-es mellék
Kollégium: +36-25/510-280 5-ös mellék