Kollégium Bemutatkozás


A kollégium épülete egybeépült az iskoláéval, ennek ellenére 1975-ben önállóan kezdte meg működését. 1978-ban aztán gazdasági, 1979-ben pedig pedagógiai összevonásra került sor, s azóta közös intézményként működünk.

 

 

 

A háromemeletes épületszárny középen zsilipelve lehetővé teszi  három fiú és három leány szint kialakítását, szükség esetén a szintek átcsoportosítását. Az épületben szintenként kilenc hálószoba, egy tanuló, egy étkező - melynek kialakítására 1997 nyarán került sor -, és egy vizesblokk egység található.

 

 

A fiú és a lány oldalon egyaránt négyágyas szobák vannak. A leány oldalon 1997 nyarán egy leány kondiszoba kialakítására került sor. A tanulókban délelőtt oktatás folyik. A földszinten egy szép könyvtár /több mint 16.000 kötettel és olvasóteremmel/ áll munkanapokon a tanulók rendelkezésére este fél hétig, továbbá e szinten van egy nagy tanterem is, ami eredetileg kollégiumi klubszobának épült. Ezt délutánonként ugyancsak a kollégium használja.

 

 

2001-ben pályázati pénzből egy számítógépterem (K2) létesült az első emeleti fiú tanulóban 20 géppel. A KollOKA pályázatokon sikeresen vettünk részt a 2008/2009-es tanévben, melynek eredményeként egy újabb számítógépterem (K1) létesült az első emeleti lány tanulóban, és egy jól felszerelt kis studiót tudtunk kialakítani a tanári folyosón.A fittnes szobába is több új, különböző funkciójú kondigépet szereztünk be, szintén a KollOKA pályázatok keretében. A sportfelszerelések pótlása a tanulók által összeadott KÖSZ - alapból történik. A KÖSZ - alapot a szűkös anyagi források miatt hoztuk létre a kollégiumi rendezvények finanszírozására a diákokkal közösen. A kollégiumban egy kisebb és egy nagyobb klubszoba biztosítja a dvd-zés lehetőségét.

 

 


A kollégium a városközponttól kissé távolabb esik, de gyalog 15-20 perc alatt a központ megközelíthető. Ezt a kényelmetlenséget ellensúlyozza, hogy a Duna-part 2-3 percnyi távolságban van az épülettől. Jó sportolási lehetőség kínálkozik a különböző helyiségekben: tornaterem, ping-pong terem, biliárd és a sportudvar (kosárlabda, kézilabda, teniszpálya). Jól felkészült tanárok segítik a diákokat az eredményes tanulásban. Szinte minden közismereti tárgyból tudnak segítséget nyújtani.

Az épületben található melegítő konyha szolgáltatja a reggelit, ebédet, vacsorát. A kollégiumban az étkeztetés - a reggeli, az ebéd és a vacsora - mint szolgáltatás igénybe vehető, díja jelenleg:

1 v. 2 gyermek esetén:           844 Ft/nap
3 v. több gyermek esetén:      422 Ft/nap

(2014. január 1-től)

 

Kik vehetik igénybe a kollégiumot?

 

A Dunaújvárosban továbbtanulni szándékozó középiskolás diákok, illetve korlátozott számban a szakképesítést nyújtó tanfolyamokra jelentkezők, valamint hétvégeken a vendégek előzetes bejelentkezés alapján.

Az iskolák nyitott napjain, illetve előzetes bejelentkezés alapján szívesen várjuk a kollégiumunk iránt érdeklődő szülőket, tanulókat.
 

Érdeklődni lehet

 

Szabó Tamás kollégiumvezetőnél, illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.