Joomla Free Templates by iPage Hosting

Fenntarthatóság hete

Kategória: rudas Készült: 2017. máj. 02. kedd

2017. április 24-28. között rendezte meg iskolánk a fenntarthatóság hetét. Az öt nap mindegyike külön-külön témakör köré szerveződött.

Hétfőn a MOCSKOS MELÓK bemutatására a Dunanett Nonprofit Kft-hez, valamint a szennyvíztisztítóhoz látogattak diákjaink.

Kedd a RUDAS SZTK rendelésén szűrővizsgálaton vehettek részt tanulóink, sikeresen újra éleszthettek, a szemvizsgálaton éleslátásukról győződhettek meg. Nagy büszkeségünkre 58-an adtak vért a délelőtt folyamán. A legizgalmasabb a „biótízórai” volt. Az intézmény diákjai egyszerre fogyaszthatták el a testvér osztálytól kapott étkeket. A hagyományos gyümölcsök, zöldségek mellet megkóstolhattuk a padlizsánkrémet, a sárgarépás sajtos kekszet, megízlelhettük a chia-pudingot.

Szerdán az ÖLELD ÁT A RÓMAIT fantázia nevű napon a Római körúton rendeztünk futóversenyt. A Föld sérülékenységére, a környezeti katasztrófákra szemléltető kísérletekkel hívtuk fel a figyelmet.

Csütörtökön a SZEMÉTKEDÉS napján rendeztük meg intézményünk napelemes rendszerének átadó ünnepségét. Alternatív üzemanyaggal működő autókról hallgattak tanulóink kiselőadást. Tiszta, újrahasznosítható anyagokból /textil, műanyag, hullámpapír/ használható szobabútorokat készítettünk. Több kanapé szolgálja majd a diákok kényelmét.

Pénteken a kertészkedésé volt a főszerep. Iskolánk környékén újratelepítettük a növények egy részét, bízva abban, hogy SZEMI-Ramisz függőkertjét már nem tapossa ki senki sem.

A hét rendezvényeit az osztályok kisfilmekben örökítették meg.

A héten a legtöbb rendezvényben aktívan részt vett osztály jutalomból Velencére kirándulhat.