Joomla Free Templates by iPage Hosting

Diákönkormányzatunk a Parlamentben

Kategória: rudas Készült: 2017. április 19. szerda

Diákönkormányzatunk nagyszerű lehetőséget kapott, elutazhattunk Budapestre az Országházba, ahol különböző programokon vehettünk részt. Március 20-án fél nyolckor 26 diák, iskolánk igazgatója és két tanárnő kíséretében szállt fel a vonatra, majd a Déli-pályaudvarra megérkezve tömegközlekedéssel haladtunk a Parlament felé.

Rövid beléptetést követően, felsétáltunk a vörös szőnyeggel borított lépcsőn, meghallgattuk a programlistát és elindultunk az első állomásra. Először négy iskola, négy csoport mérhette össze a tudását az ország vezetésével kapcsolatban, amelyen mindenki kiváló eredménnyel teljesített. Ezután megcsodáltuk a könyvtárat, ahol az országház 40 ezer kötete található.

Friss szendviccsel és süteménnyel vendégeltek meg minket ebédidőben, amelyet gondosan előkészítettek és tálaltak a fehér abroszos asztalokon. Később betekinthettünk egy parlamenti ülésre, ahol különböző témákat vitattak meg, mint például az új bölcsődék építése. Körbejártuk a fontosabb helyiségeket, a kupolateremben láthattuk a koronázási ékszereket is. Egy humoros, de látványos díszelgő bemutatót élvezhettünk az Országgyűlési Őrség jóvoltából.

A diákönkormányzat minden tagja nevében mondhatom, rengeteg élménnyel és új információval gazdagodtunk. Köszönjük mindazoknak, akik lehetővé tették ezt az élményt számunkra.

(Bernáth Fanni, 12. C)