Joomla Free Templates by iPage Hosting

Kollégiumi napok 2017

Kategória: rudas Készült: 2017. március 06. hétfő

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Kollégiumában ez évben is megrendezték a hagyományos Kollégiumi napokat.

Február 22-én és 23-án már az is örömöt jelentett a kollégisták számára, hogy a kötelező tanulószoba rövidebb lett; az már a hab volt a tortán, hogy a két este csupa kellemes programot kínált.

Szerdán a sporté volt a főszerep: a tanulócsoportok csapatai fociban mérték össze erejüket, egyénileg vagy párosban pedig a pingpong-, a biliárd- és a csocsóasztalnál folytak ádáz küzdelmek, de olyan speciális sportágakban is megmérkőztek a tanulók, mint pl. a hordólovaglás vagy a koleszgolf (ez utóbbi egy házilag készített, jóindulattal golfütőnek nevezett eszközt jelent, amellyel egy pet palackba kellett egy hungarocell golyót bejuttatni).

Csütörtökön előbb lázas képvadászat folyt: a szinteken elrejtett kép párokat kellett megtalálni, majd egy jó hangulatú vetélkedőn derült ki, hogy ki mennyire ismeri a kollégiumot, a nevelőket, a portásokat és a karbantartót; ki hogyan tud egy kupac ruhát gyorsan és szépen összehajtogatni; zsömléből, párizsiból, vajból és uborkából tetszetős szendvicset készíteni – szóval csupa nehéz, komoly tudást igénylő feladattal kellett a kollégistáknak megbirkózni.

A győztesek érmeket és csokoládét kaptak – az élmény viszont az egész közösségé volt.