Joomla Free Templates by iPage Hosting

Odüsszeia maraton

Kategória: rudas Készült: 2017. március 02. csütörtök

Hagyományos oktatási módszer mellett, a mai fiatalokhoz interaktív tevékenységekkel és drámapedagógiai eszközökkel tudunk szólni.

Szakmai napunkon elfogadta meghívásunkat az Új Akropolisz Kulturális Központú Egyesület pécsi csoportja és 4 előadó /Unferdorken Tímea, Dancs Tamás, Berkes Csaba, Czank Bernadett mutatta be Homérosz Odüsszeia eposzán keresztül. A diákok Odüsszeusz kalandjait átélve egyben önismereti foglalkozáson is részt vettek. Az egyesület tagjai az Odüsszeia maraton című programot a pécsi középiskolák után hozták el a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma végzős évfolyama számára.

Küzdöttek a diákok leleményességükre támaszkodva Kirké szigetén, habár néhány társukat elvesztették. A szirének csábításának ellenállva ismételten a józan ész és a kitartó akarat győzedelmeskedett.

Az Odüsszeia igazából az önismeret története, minden ember útja. Odüsszeusz felismeri jellemének kettőségét: a hibákat és erősségeket, a szokás és a változás képességét, az akarat és kétely kettőségét.

A délelőtt bebizonyította, hogy lehet élmény az érettségi tananyag is.