Joomla Free Templates by iPage Hosting

Elismerés a jó tanulóknak

Kategória: rudas Készült: 2017. február 23. csütörtök

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a kezdetektől háttér intézménye kézilabda akadémiának. A középiskolás lányok többsége ebben az intézményben tanul, közel 40 fő pedig a kollégiumban is lakik. A sport, a szabadidő és az oktatás összehangolása a legnehezebb feladat, amihez sok egyeztetés, folyamatos párbeszéd szükséges.

A tanév során második alkalommal ültek egy asztalhoz pedagógusok, edzők, hogy megvitassák egymással a szezon/tanév eddigi tapasztalatait. A tanácskozás elején Szemenyei István igazgató köszöntötte a DKKA és Rudas jeles rendű félévi bizonyítványt szerzett tanulóit. Rövid beszédében elismerését fejezte ki azoknak, akik a kemény sport teljesítmények mellett az iskolai fronton is megállják a helyüket. Mint elmondta, az akadémia Tehetségpontként működik, és a felzárkóztatás mellett a tehetséggondozást is kiemelt feladatának tekinti. Olyan foglalkozások beindítását tervezik, amelyek a továbbtanulásban segítik az érettségiző játékosokat, az akadémia mellett működő alapítvány pedig ösztöndíjjal fogja támogatni a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő fiatalokat.

A most jutalomban részesült diákok: Veres Barbara, Kertész Kitti, Szabó Viktória, Frányó Laura, Borbás Dzsenifer, Tamási Éva, Hochmnan Regina.

DKKA galériája