Joomla Free Templates by iPage Hosting

Rudas szalagavató 2017

Kategória: rudas Készült: 2017. február 06. hétfő

„Szemem alatt mély árkok, / június végére vágyok. / Ez a harc lesz a végső. / kezünkben még a véső, / faragni sohasem késő. / Bajnokok lesztek mind, Te, Te és Ő…” - az Irie Maffia dalának mondataival kezdte ünnepi köszöntőjét Szemenyei István igazgató úr a Rudas legnívósabb eseményén, a végzősök szalagavatóján. Az érettségi előtt álló fiatalok legfőbb feladataként a tanulást jelölte meg, de hangsúlyozta, hogy a felelősség és a tisztelet az, amely minden közösség építőköve és habarcsa, és ezeket az értékeket reményei szerint a Rudasból magukkal viszik majd diákjaink.

A 12. évfolyam 100 tanulója kapott ezen a varázslatos estén a felnőtté válás  jelképeként kék rudasos szalagot. Valamennyi végzős osztály táncprodukcióval kápráztatta el a jelenlévőket. Az est folyamán olyan tehetséges diákok is bemutatkoztak, akik a négy év alatt több alkalommal is részesei voltak az iskolai rendezvényeknek. Így pl. Juhász Eszter erdélyi táncokat adott elő párjával; Nagy Laura a Hello c. dalt énekelte; Molnár Melania a „Régi december” c. dalt adta elő, melyet négy osztálytárs tánca színesített; a 12. c osztály tanulói pedig  Nagymenők” címmel maguk által készített tánckoreográfiát mutattak be, amelyben  osztályfőnökük is szerepelt.

 

A 11. évfolyamosok dalban megfogalmazott üzenetét Csókás Marcella tolmácsolta, melyhez Gincsai Kitti és Balogh Nicolas készített tánckoreográfiát. Az ünnepség az Il Silentio dallamaival zárult.

 

Kedves Végzőseink!

 

További középiskolai tanulmányaitokhoz, az érettségire történő felkészüléshez szorgalmat és kitartást  kívánunk!