Joomla Free Templates by iPage Hosting

 Tehetségnap a Dunaújvárosi Egyetemen

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 24. szerda

A Dunaújvárosi Egyetemen 2017. május 17-én megrendezett intézményi Tehetség nap konferenciáján 8 szekcióban 63 előadást hallgathattak meg az érdeklődők. A 77 előadó munkájában 33 témavezető segédkezett.

Külön kiemelendő, hogy a szekciókban szerepeltek külföldi diákok, levelezős hallgatók, valamint középiskolás tanulók is.

A Kommunikáció- és médiatudomány szekcióban különdíjban részült:  Rozs Viktória 10. évfolyamos, valamint Tamási Éva 11. évfolyamos diákunk.

Rozs Viktória témája: A fák könnye vagy a propolisz, tanára: Biliczki Gabriella. 

Tamási Éva kutatása: A fizikai terhelés hatása a szervezet működésére, tanára Szulik Ákos.

A díjazottaknak és konzulenseiknek gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Bővebben: Tehetségnap a Dunaújvárosi Egyetemen

 Erasmus+ nyelvi tábor

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 18. csütörtök

Az „Erasmus+” nyelvi felkészítő tábora

 

                A 2016/2017 –es tanévben az „Erasmus+” pályázat sikeres elbírálást követően iskolánk több tanulójának lehetősége nyílik összefüggő nyári szakmai gyakorlatát Bécsben végezni. Korábbi hagyományokat követve az érettségi szünetben ezek a tanulók részt vettek egy nyelvi felkészítő táborban. A 24 fő táborozó három ágazatból került ki: a sport, az ügyvitel és az informatika tizedik évfolyamos tanulóiból. 3 nyelvtanár napi 8 órában, külső anyanyelvi előadó bevonásával biztosította számukra az „idegen nyelvi” közeget.

Bővebben: Erasmus+ nyelvi tábor

 Látogatás a dunaújvárosi kikötőben

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 17. szerda

A „Logisztika Napja” keretén belül osztályunk is bepillantást nyert a dunaújvárosi kikötő életébe.

A kedves fogadtatás után három előadást hallgattunk meg, melyből az elsőt kiemelkedően jónak és hasznosnak találtuk. Ezek után körbevezettek a kikötőben, ahol felmehettünk az egyik darura is. Ez a nap betekintést engedett számunkra a kikötőben folyó munkába, sőt a gyakorlatban is láttuk az elméletben tanult logisztikai tevékenységet, s nem beszélve arról, hogy a jövő évi logisztika és szállítmányozás tantárgy tanulásához is kedvet kaptunk.

Az egészben a legjobb az volt, hogy bepillanthattunk a kikötő életébe. Ezek mellett ez a kis kirándulás még jobban összekovácsolta az osztályunkat.

Novák Borbála 1/13. b

Bővebben: Látogatás a dunaújvárosi kikötőben

 Ebéd befizetési időpontok 2017/18 tanév szeptember hónapra

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 17. szerda

2017. szeptember hónapra

 

2017. augusztus 08. kedd 7:00-16:30 óra között

2017. augusztus 15. kedd 7:00-16:30 óra között

PÓTBEFIZETÉS

2017. augusztus 22. kedd

7:00-15:00 óra között

Befizetés helyszíne:

Móra Ferenc Általános Iskola

 

Étkezés lemondása: 06/20-312-3671-es telefonszámon lehetséges.

 Szülői értekezlet

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 15. hétfő

Tisztelt Szülők!

Kedves Leendő 9. osztályos Tanulóink!

 

Szeretettel várjuk Önöket 2017. május 16-án (kedden)

a 16 órakor kezdődő első szülői értekezletre,

a tanulókat pedig az idegen nyelvi felmérőre az aulában!

 

Az iskolavezetés

 A közösségi szolgálattól Kármenig

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 12. péntek

A DSzC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, valamint a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza között fennálló többéves együttműködés kapcsán a közelmúltban iskolai közösségi szolgálatra kaptunk újabb lehetőséget. A szolgálat keretében szórólapokat osztottunk szét a város nagyobb szupermarketjeinek parkolóiban. Többen a már meglévő 50 órájukon felül is szívesen végezték a szolgálatot.

A nem túl barátságos időjárás ellenére végeztük el a ránk bízott feladatot. Jutalomból részt vehettünk a színház akkori új bemutatóján, a Kármen című előadáson. Korunkból adódóan ez a színpadra vitt táncos-énekes-zenés darab közel áll hozzánk. Egy olyan élményben lehetett részünk, amire mindig szívesen, örömmel emlékezünk majd vissza. Megalapozta nekünk a „titokzatos színház” varázsát, lelkünkben felébresztette a szeretetet és az igényt a kultúra iránt.

 Ballagás 2017

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 12. péntek

Ismét eltelt egy tanév, s ez azt jelzi, hogy útjára engedjük végzős diákjainkat. Számokban kifejezve ez 4 ballagó osztályt, 4 ballagtató osztályfőnököt, 96 ballagó diákot, 9 érettségi vizsganapot, 13 érettségi vizsgatárgyat jelent.

A bolondballagás és a szerenád után végzőseink búcsút intettek az iskolának, hogy életük egyik legnagyobb megmérettetésén, az érettségin vegyenek részt. Ez évben ballagásunk más volt, mint ahogy megszoktuk. Iskolánkat az a megtiszteltetés érte, hogy városunk polgármestere, Cserna Gábor a Városháza téren köszöntötte a végzős diákokat.

Bővebben: Ballagás 2017

 Megyei második helyezés elsősegélyből

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 11. csütörtök

Sima ismeret elsajátításának indult az elsősegéllyel kapcsolatos foglalkozás. Sosem gondoltam volna, hogy versenyre is fogok menni, de ha már így alakult, egy percre sem bántam meg.

Bővebben: Megyei második helyezés elsősegélyből

 Budapesti Lányok Napja szakmai kirándulás

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 09. kedd

Idén 2017. április 27-én rendezték meg a Lányok Napja országos rendezvényt, amelynek alapvető célja, hogy a – főként – középiskolás diákok beletekintést nyerjenek egy-egy nagyobb vállalat mindennapjaiba, megismerjék a nők munkavállalási lehetőségeit és a velük szemben támasztott követelményeket, valamint azt, milyen előnyökkel jár az, hogy nőként szállnak harcba egy munkahelyi pozícióért.

Bővebben: Budapesti Lányok Napja szakmai kirándulás

 Tanulmányút Dél-Csehországba

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 09. kedd

Ahogyan ahhoz a rudasos diákok már hozzászokhattak, szinte soha nincs nyugalom az iskola háza táján. A tavaszi szünet előtti napokban – a korábbi nagysikerű lengyelországi kirándulás után – újabb tanulmányút várta a történelem és a gyönyörű tájak szerelmeseit, hiszen április 12-14-e között Dél-Csehországba látogatott a Rudas közel negyven növendéke, hogy megismerkedhessen a vidék természeti adottságaival, történelmi emlékeivel, és – mindenek előtt – az ott élő emberek kedvességével…

Bővebben: Tanulmányút Dél-Csehországba

 Ebéd befizetési időpontok

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 05. péntek

2017. június hónapra

 

2017. május 10. szerda 7:00-16:30 óra között

2017. május 17. szerda 7:00-16:30 óra között

PÓTBEFIZETÉS

2017. május 24. szerda

7:00-15:00 óra között

Befizetés helyszíne:

Móra Ferenc Általános Iskola

 

VÁLTOZÁS!! 2017. január 1-től

Étkezés lemondása: 06/20-312-3671-es telefonszámon lehetséges.

 Fenntarthatóság hete

Kategória: rudas
Készült: 2017. máj. 02. kedd

2017. április 24-28. között rendezte meg iskolánk a fenntarthatóság hetét. Az öt nap mindegyike külön-külön témakör köré szerveződött.

Hétfőn a MOCSKOS MELÓK bemutatására a Dunanett Nonprofit Kft-hez, valamint a szennyvíztisztítóhoz látogattak diákjaink.

Kedd a RUDAS SZTK rendelésén szűrővizsgálaton vehettek részt tanulóink, sikeresen újra éleszthettek, a szemvizsgálaton éleslátásukról győződhettek meg. Nagy büszkeségünkre 58-an adtak vért a délelőtt folyamán. A legizgalmasabb a „biótízórai” volt. Az intézmény diákjai egyszerre fogyaszthatták el a testvér osztálytól kapott étkeket. A hagyományos gyümölcsök, zöldségek mellet megkóstolhattuk a padlizsánkrémet, a sárgarépás sajtos kekszet, megízlelhettük a chia-pudingot.

Bővebben: Fenntarthatóság hete

 Szakmák éjszakája a Rudasban

Kategória: rudas
Készült: 2017. április 25. kedd

2017. április 21-én immáron második alkalommal csatlakozott iskolánk a szakmák éjszakájaelnevezésű rendezvényhez.

Bővebben: Szakmák éjszakája a Rudasban

 Rudas sikerek az országos floorball döntőn

Kategória: rudas
Készült: 2017. április 20. csütörtök

Komáromban országos floorball döntőn vett részt a közelmúltban a Rudas Iskola csapata. Két csoportban küzdöttek a hatos korcsoportos fiúk. A csoport második helyét megszerezve az elődöntőben sajnos a csapat alulmaradt egy góllal, így lecsúsztunk a második helyről, s a harmadik helyért játszhattak a fiúk.  Ezt azonban jó játékkal megszerezte csapatunk, ami egy fantasztikus eredmény az iskola diákjai számára.

További sok sikert kívánunk a csapatnak!

Bővebben: Rudas sikerek az országos floorball döntőn